The Kreisauer Modell goes Greece – Ένταξη και Τέχνη (24-29.06.2019)

kreisau1
kreisau2
kreisau3
kreisau4
kreisau5

Η Φιλοξενία, Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση με έδρα το Κρυονέρι, φιλοξένησε τη δεύτερη ενότητα της εκπαιδευτικής σειράς «Krzyżowa Model goes Greece» του Kreisau-Initiative e.V. 31 άτομα από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία συγκεντρώθηκαν στο Κρυονέρι, για να ασχοληθούν με το θέμα της ένταξης στο διεθνές έργο νεολαίας.

Στην αρχή, οι συμμετέχοντες/-ουσες κατέληξαν σε μια κοινή κατανόηση του όρου «ένταξη» μέσω της αυτο-προβληματισμού, των συζητήσεων σε μικρές ομάδες και δημιουργικών μεθόδων. Στη συνέχεια, αντάλλαξαν τις δικές τους εμπειρίες στις αντίστοιχες χώρες τους και στα επαγγελματικά τους πλαίσια.

Ένα από τα βασικά σημεία της κατάρτισης ήταν η εκμάθηση μεθόδων εκπαίδευσης τέχνης που βοηθούν στην ενθάρρυνση και την ενεργοποίηση των ομάδων χωρίς αποκλεισμούς. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι συμμετέχοντες/-ουσες συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια (ψηφιδωτό και χειροτεχνίες).

Πολλά συνέβησαν επίσης στον ελεύθερο χρόνο. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο χωριό, οι συμμετέχοντες/-ουσες συμμετείχαν σε ανταλλαγή με ντόπιους, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, απολάμβαναν βόλτα στο ποτάμι του Ελισσώνα και κατά τη διάρκεια εκδρομών ανακάλυψαν εξαιρετικά μέρη στην Κόρινθο και πέρασαν το βράδυ σε μια παραδοσιακή ταβέρνα.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Kreisau-Initiative e.V. (2019): Kreisauer Modell goes Greece - Inklusion und Kunst, 24-29.06.2019. Διαδικτυακά: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=KreisauInitiative&set=a.10156428145736447