Πώς θα έρθετε

Έρχεστε μέχρι το Κιάτο (εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου-Πάτρας) & μετά ανεβαίνετε για Στυμφαλία -Σούλι- Κρυονέρι με καλό δρόμο & σήμανση.

Αν δεν έχετε δικό σας μέσο, έρχεστε από Αθήνα με τρένο (Προαστιακός, σταθμός Κορίνθου) ή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (Κιάτο), από όπου & μπορούμε να σας παραλάβουμε με το λεωφορειάκι μας.

Δεδομένης της γειτνίασης της Κορινθίας με την Αθήνα, που απέχει μόλις 128 χλμ. από το Κρυονέρι και την Πάτρα (115 χλμ.) και της χρονικά εξαιρετικά σύντομης διαδρομής, που επιτυγχάνεται εξαιτίας της πολύ καλής οδικής & σιδηροδρομικής σύνδεσης (αυτοκινητόδρομος από Αθήνα ή Πάτρα μέχρι το Κιάτο, τρένο υψηλών ταχυτήτων Αθήνα-Κιάτο και κατόπιν 15 χλμ. καλού επαρχιακού δρόμου μέχρι το Κρυονέρι).

Ο νέος επαρχιακός οδικός άξονας Κιάτο-Σούλι-Στυμφαλία-Γκούρα εξασφαλίζει εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στην περιοχή Κρυονερίου χειμώνα-καλοκαίρι. Η διασφάλιση του εκχιονισμού των δρόμων και το υψόμετρο πάνω από το όριο χιονόπτωσης, εξασφαλίζουν το χειμερινό τουρισμό της περιοχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης ο Δρόμος Κρασιού που οδηγεί στη Νεμέα ο οποίος περνάει από το Κρυονέρι, καθότι το χωριό βρίσκεται στο κέντρο της παραγωγής της Κορινθιακής σταφίδας και της σουλτανίνας, η δε διαδρομή προς Νεμέα έχει πανοραμική θέα προς τον Κορινθιακό και στις πλαγιές με τους αμπελώνες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες αποστάσεις που χωρίζουν το Κρυονέρι από περιοχές ενδιαφέροντος στη γύρω περιοχή:

Αθήνα / Αεροδρόμιο (150 χλμ., 1.52 ώρες)
Αθήνα / Κέντρο (128 χλμ, 1.30 ώρες)
Πάτρα (115 χλμ., 1.15 ώρες)
Κιάτο / Παραλία - Κορινθιακός Κόλπος (15 χλμ., 15 λεπτά)
Κόρινθος (40 χλμ., 35 λεπτά)
Λίμνη Στυμφαλία (27 χλμ., 33 λεπτά)
Νεμέα (δρόμος κρασιού) (33 χλμ., 48 λεπτά)

Επίσης, υπάρχει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ για το Κρυονέρι, τα οποία συνδέουν το Κιάτο με τη Νεμέα μέσω της ορεινής διαδρομής του Δρόμου του Κρασιού καθώς και τη Στυμφαλία και τον Φενεό.

GPS: 37° 57' 33.6888" N, 22° 38' 15.3132" E

37.959358, 22.637587