Αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής

Η ορεινή ζώνη του Δήμου Σικυωνίων παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από ιστορικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής άποψης και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για μια ανθρωποκεντρική, εναλλακτική ανάπτυξη με άξονες το φυσικό κάλλος & την πατροπαράδοτη γεωργική παραγωγή (σταφίδα, σουλτανίνα, ελαιόλαδο).
Το Κρυονέρι βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο του νομού Κορινθίας, με καλή οδική πρόσβαση, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κινηθούν εύκολα & γρήγορα σε όλα τα γύρω αξιοθέατα.

Λίμνη Στυμφαλία
Προστατευόμενος υγροβιότοπος με 143 είδη σπάνιων αποδημητικών και ενδημικών πουλιών ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURA 2000. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2010 και αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Εκπαιδευτικά μονοπάτια γύρω από τη λίμνη και τον περιβάλλοντα ορεινό όγκο της Ζήρειας, ενταγμένα στο πρόγραμμα Αγροτουρισμού δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περπατήσουν στην πανέμορφη αυτή φύση.

 

Περιβαλλοντικοί φορείς όπως η Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία", η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων και Ακράτας συνεργάζονται για την περιβαλλοντική προστασία και ανάδειξη της περιοχής.

Το Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ανασκάπτει τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στυμφάλου (παραλίμνια πόλη με μυθολογικές και ιστορικές αναφορές / Ηρακλής - Στυμφαλίδες Όρνιθες).

Το Λαογραφικό Μουσείο Λαύκας και το οροπέδιο του Φενεού με την πανέμορφη τεχνητή λίμνη "Δόξα" και το Βυζαντινό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού είναι κοντινοί ενδιαφέροντες προορισμοί.

Δρυοδάσος Μουγκουστός
Είναι ένας μοναδικός για την περιοχή πνεύμονας πρασίνου και καταφύγιο άγριας ζωής βρίσκεται στα όρια της Κοινότητας Κρυονερίου. Ο Μουγκουστός είναι ανακηρυγμένο Αισθητικό Δάσος με βάση την κείμενη νομοθεσία. Τον διασχίζει ένας πλατύς δασικός δρόμος μήκους 5,5 χλμ., ο οποίος προσφέρεται για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Καταλήγει σε ένα βράχο με πανοραμική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

στα γύρω ορεινά

  •  Ακρόπολη Τιτάνης (8 χλμ.)
  •  Λίμνη Στυμφαλία & αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Στυμφάλου.
  •  Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κυλλήνης (35 χλμ.)
  •  Λαογραφικό μουσείο Λαύκας (35 χλμ.)
  •  Τεχνητή Λίμνη Δόξα Φενεού
  •  Μουσείο, στάδιο & αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Νεμέας (35 χλμ.)
  •  Εξοχικά κέντρα πηγών Σιέ Μεγάλου Βάλτου (35 χλμ.)

στα γύρω πεδινά

  •  Κορινθιακός Κόλπος: 15 χλμ. & ένα τέταρτο οδήγηση, μέχρι την όμορφη παραλία του Κιάτου.
  •  Μουσείο, θέατρο & αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Σικυώνας (19 χλμ.)
  •  Μουσείο & αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου, Ακροκόρινθος (35 χλμ.)